Vergelijk Mini 2 - Air 2 - Mavic 2 Pro

Design

Alle Mavic modellen hebben een gelijkaardig design, met ongeveer dezelfde  matte, lichtgrijze kleur.

De DJI Mini 2 is de kleinste van de Mavic reeks (en van alle DJI-drones), met een gewicht (MTOM) van slechts 249 gram , wat betekent dat er geen licentie nodig is om te kunnen vliegen. Je moet jezelf wel registreren omdat er een camera op staat.

Dit kan een groot voordeel zijn voor beginners die op zoek zijn naar iets kleins en gemakkelijk om mee te beginnen.

Het is ook een zeer compact toestel en zeer gemakkelijk te vervoeren als het volledig is opgevouwen.

De DJI Mavic Air 2 heeft een gewicht van 570g, wat zo een beetje het midden is van de Mini 2 en de DJI Mavic 2 Pro en Mavic 2 Zoom. Door het zwaardere gewicht en het iets grotere ontwerp kan de Mavic Air 2 meer geavanceerde functies bevatten. De DJI Mavic Air 2 heeft ook een afmeting van 180x97x84 mm (LxBxH) in opgevouwen toestand en een afmeting van 183x253x77 mm (LxBxH) in uitgeplooide toestand. Dit betekent dat u de Mavic Air 2 gemakkelijk kunt inklappen om in een kleine tas of koffer te passen wanneer u onderweg bent.

De DJI Mavic 2 Pro en DJI Mavic 2 Zoom wegen allebei respectievelijk 907g en 905g, waardoor ze momenteel de zwaarste zijn van deze Mavic reeks, maar ook de meest geavanceerde functies bevatten. 

Hun gewicht verschilt lichtjes door de verschillende camera die op elk model bezit, maar hun design is bijna identiek. Ze hebben beide een afmeting van 214x91x84 mm (LxBxH) in opgevouwen toestand en een afmeting van 322x242x84 mm (LxBxH) in uiteplooide toestand. Ondanks hun grootte kunnen beide DJI Mavic 2 modellen zonder problemen in een rugzak worden meegenomen.

Camera en gimbal

DJI Mini 2 Camera view

De Mavic Mini 2 wordt geleverd met een 3-assige gimbal en een verbeterde camera van de eerdere Mavic Mini.

De DJI Mini 2 kan nu 4K video opnemen met 30 frames per seconde en 12-megapixel foto’s in zowel jpeg als DNG raw formaat. Naast de gloednieuwe 4K-videomogelijkheid heeft de Mini 2 4x digitale zoommogelijkheden (bij opname in 1080p). 

Dit is meer dan genoeg voor de meeste amateurfotografen en videografen, waardoor u hoogwaardige, vloeiende beelden krijgt tegen een betaalbare prijs. Wie echter op zoek is naar meer professionele fotografie kan kiezen voor één van de andere modellen.

DJI Air 2 Camera view

De DJI Mavic Air 2 beschikt over dezelfde gestabiliseerde 3-assige gimbal dat trillingsvrije beelden garandeert, hoewel de camera veel geavanceerder is. 

De Mavic Air 2 kan 4K-video opnemen met 60 fps en beschikt over een ½ CMOS-sensor die 48-megapixel foto’s kan maken, waardoor de kwaliteit veel beter is dan die van de Mini 2. 

De DJI Mavic Air 2 geeft je ook meer opties voor het formatteren van beelden, met de mogelijkheid om te filmen in jpeg, DNG raw, MP4 en MOV formaat. 

Als je een semi-professionele of een recreatieve gebruiker bent die bereid is om meer uit te geven voor een betere camera, dan is de Mavic Air 2 een uitstekende optie.

Beide DJI Mavic 2’s, de Zoom en de Pro hebben dezelfde gestabiliseerde 3-assige gimbal als de andere modellen, maar worden elk met een heel andere camera geleverd. 

De Mavic 2 Zoom is uniek omdat hij een buitengewone zoommogelijkheid heeft, met ondersteuning van 2x zonder verlies van kwaliteit optische zoom van 24mm-48mm tijdens de vlucht. Deze zoomfunctie biedt het met opnamestanden zoals Super Resolution, waarbij meerdere foto’s aan elkaar worden gehecht tot één uitstekende 48-megapixel foto. 

Het heeft ook het unieke Dolly Zoom effect, ook wel Vertigoshot genoemd naar de film Vertigo van Alfred Hitchcock, dat inzoomt op een onderwerp terwijl de achtergrond van het beeld naar buiten toe wordt vervormd. Dit effect is een resultaat van naar achteren vliegen en tegelijkertijd in te zoomen op het object waar je de focus op wil leggen. Uiteraard kan je het ook andersom uitvoeren door vooruit te vliegen en tegelijkertijd uit te zoomen.

DJI Mavic 2 Pro Camera view

Zowel de Zoom als de Pro kunnen in 4K video opnemen met 30 fps, maar terwijl de Zoom slechts 12-megapixel foto’s kan opnemen, kan de Pro 20-megapixel foto’s opnemen dankzij de 1-inch sensor. Deze sensor verbetert de kleur, het licht en de details van een foto en geeft gebruikers de mogelijkheid om de cameraparameters te controleren voor een eenvoudigere post-productie. Als je op zoek bent naar een consumentendrone met een camera van de hoogste kwaliteit en je bent minder bezorgd over de optische zoom, kun je niet beter dan de DJI Mavic 2 Pro.

VLIEGEN

De DJI Mini 2 heeft een maximale vliegtijd van 31 minuten en een maximaal bereik van 10 km, waardoor je de tijd kunt nemen om foto’s te maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een lege batterij of een te groot bereik. 

Het is ook gebouwd om wind tot 37,8 km/u te weerstaan met een maximale vliegsnelheid van 57,6 km/u te vliegen, waardoor het een unieke stoere en snelle drone is voor zijn kleine formaat. Zijn verbeterde OcuSync 2.0 transmissiesysteem is voorzien van 2.4/5.8 GHz autoschakeling, die door interferentie en signaalvervaging heen snijdt om een stabiele verbinding en een vlotte video-downlink te garanderen. Dankzij de upgrades die sinds de Mavic Mini aan de Mini 2 zijn gedaan, ligt deze drone niet meer ver achter op de andere drones als het gaat om vluchtprestaties.

 

De Mavic Air 2 beschikt over hetzelfde 10 km videotransmissiebereik en OcuSync 2.0-transmissiesysteem als de DJI Mini 2, maar heeft een hogere snelheid van 64 km/u en een langere vliegtijd van 34 minuten. 

De windweerstand is ongeveer gelijk aan die van de Mini 2. Het grootste voordeel van de Mavic Air 2 op het gebied van vluchtprestaties is de mogelijkheid om iets langer en sneller te vliegen in een koudere omgeving, dus als dit belangrijk voor u is, dan zal de Mavic Air 2 uw beste optie zijn. Let wel op, bij een koudere of vochtige  omgeving is de kans op icing hoog, je drone kan dan zomaar uit de lucht komen vallen.

Zowel de DJI Mavic 2 Zoom als de DJI Mavic 2 Pro hebben een vliegtijd van 31 minuten en een bereik tot 8 km. Dit bereik is iets korter dan de Mavic Mini 2 en de Mavic Air 2, maar alle drie de modellen maken gebruik van het OcuSync 2.0-transmissiesysteem voor een stabiele, lange-afstandsvideotransmissie. De Mavic 2-serie drones hebben een iets betere windweerstand als de andere twee modellen en hetzelfde temperatuurbereik als de Mavic Air 2, maar ze zijn het snelst omdat ze snelheden tot 72 km/u kunnen bereiken in de S-modus.

Intelligente functies

De DJI Mini 2 heeft verschillende intelligente vlieg functies die zowel beginners als gevorderden helpen om de drone te besturen. 

Smart Return to Home start de vlucht van de drone automatisch terug naar zijn ‘homepoint’ , terwijl het automatisch opstijgen en het nauwkeurig zweven helpen om de bediening gestroomlijnder dan ooit te maken. 

Opgelet, als je Return to Home gebruikt gaat de drone eerst stijgen naar de ingestelde hoogte (zie bij je drone instellingen) en dan terug vliegen naar zijn RTH start punt. Zorg er dus voor dat deze hoogte voldoende hoog is ingesteld voor de omgeving waar je gaat vliegen.

De intelligente vlieg functies die uitzonderlijk goed zijn op de Mavic Mini 2 zijn de QuickShot-modi, waarmee je met één druk op de knop dynamische video’s kunt vastleggen. Kies uit modi zoals Dronie, Helix, Circle, Rocket en Boomerang om leuke video’s met een speciaal effect voor sociale media te maken.

DJI Mini 2 vlieg functies

De Mavic Air 2 heeft een reeks intelligente vliegfuncties die het nog gemakkelijker maken om de drone te besturen en beelden te schieten. Hij beschikt over dezelfde vijf QuickShot-modi als de Mini 2 en een zesde Asteroid-modus. Hij bevat ook de ActiveTrack 3.0 en Point of Interest-modus om te helpen onderwerpen te volgen tijdens het filmen, en Spotlight 2.0 om de camera te vergrendelen op een onderwerp terwijl je vrij vliegt. 

De Hyperlapse-modus is een andere coole functie van de Mavic Air 2, waarmee u complexe opnamen kunt maken zonder dat u de post-processing hoeft te doorlopen. Als je een drone nodig hebt dat intelligenter is als het gaat om het volgen en filmen, dan is de DJI Mavic Air 2 een waardige stap voorwaarts ten opzichte van de Mini 2.

De DJI Mavic 2 Pro en DJI Mavic 2 Zoom ondersteunen alle zes de QuickShot-modi, evenals Point of Interest en Hyperlapse. 

Beide modellen zijn wel voorzien van ActiveTrack 2.0, wat een eerdere versie is dan die op de Mavic Air 2. Ze ondersteunen echter extra functies zoals Waypoints en Tripod Mode met de toevoeging van de TapFly-functie. 

De DJI Mavic 2 Zoom beschikt ook over de speciale DollyZoom- en SuperResolution-modi dankzij de zoommogelijkheden.

Ben je het overzicht verloren? Geen nood, in dit schema proberen we jou een gestructureerd overzicht te geven tussen de laatste DJI consumer drones, namelijk de DJI Mini 2, DJI Mavic Air 2 en de DJI Mavic 2 Pro.

  DJI Mini 2 DJI Mavic Air 2 DJI Mavic 2 Pro
  249 g Ultralight
31-Min Max Flight Time
10km HD Video Transmission
Vision Sensor + GPS Precise Hover
3-Axis Gimbal 4K Camera
Simplified Recording & Editing
4K/60fps Video/48 MP Photos
34-Min Max Flight Time
10km 1080p Video Transmission
APAS 3.0 Obstacle Avoidance
8K Hyperlapse
FocusTrack
Hasselblad Camera
20 MP 1” CMOS Sensor
10 km 1080p Video Transmission
31min flight time
Omnidirectional Obstacle Sensing
Hyperlapse
 

vanaf € 459,00

KOOP NU

vanaf € 849,00

KOOP NU

vanaf € 1349,00

KOOP NU

Afmetingen

lengte x breedte x hoogte

Opgevouwen:
138×81×58 mm
Open: 159×203×56 mm
Opgevouwen:
180×97×84 mm
Open: 183×253×77 mm
Opgevouwen:
214×91×84 mm
Open: 322×242×84 mm
MTOW < 249 g 570 g 907 g
Max. Vliegtijd 31 minuten 34 minuten 31 minuten
Max. Snelheid 57,6km/u (s mode)
36km/u (n mode)
68,4km/u (s mode) 72km/u (s mode)
Fotografie

3-assen
gemotoriseerde gimbal

3-assen
gemotoriseerde gimbal
 3-assen
mechanische gimbal
  1/2.3” CMOS 1/2” CMOS 1” CMOS
  12 MP 48 MP 20 MP
Film 4K @30 fps 4K @60 fps 4K @30 fps
Obstakel detectie   Forward Obstacle Sensing
0,35-22 m
Forward Obstacle Sensing
0,5 – 20 m
    Backward Obstacle Sensing
0,37-23,6 m
Backward Obstacle Sensing
0,5 – 16 m
      Side Obstacle Sensing
0,5 – 10 m
      Upward Obstacle Sensing
0,1 – 8 m
  Downward Obstacle Sensing
0,5-10 m
Downward Obstacle Sensing
0,1-8 m
Downward Obstacle Sensing
0,5 – 11 m
Zendbereik

2.400-2.483 GHz

FCC: 10000 m
CE: 6000 m
SRRC: 6000 m
MIC: 6000 m

2.400 – 2.483 GHz

FCC: 10000 m
CE: 6000 m
SRRC: 6000 m
MIC: 6000 m

2.400 – 2.483 GHz;

FCC: 10000 m
CE: 6000 m
SRRC: 6000 m
MIC: 6000 m

  5.725-5.850 GHz
FCC: 10000 m
CE: 6000 m
SRRC: 6000 m
MIC: 6000 m
5.725 – 5.850 GHz
FCC: 10000 m
CE: 6000 m
SRRC: 6000 m
5.725 – 5.850 GHz
FCC: 10000 m
CE: 6000 m
SRRC: 6000 m
MIC: 6000 m
       

0

Je winkelwagen