DJi en FLIR brengen nieuwe Zenmuse XT2 thermische camera uit

DJI Zenmuse XT2

DJI en FLIR hebben een nieuwe camera aangekondigd voor het Zenmuse gamma van DJI, de Zenmuse XT2. Daarnaast zal DJI ook een aangepaste APP uitbrengen hiervoor.

FLIR is marktleider en innoverend op vlak van thermische camera’s en DJI is marktleiden en innoverend op vlak van drones. Een perfect huwelijk zat er dan ook aan te komen.

De Zenmuse XT2 combineert een 4k daglichtsensor met een warmtegevoelige Tau 2 infraroodsensor. Beide sensoren leveren elk hun data en samen geven ze een meer gedetaillerd beeld op met een veel kleinere foutenmarge.

De vorige Zenmuse XT bevatte alleen een infraroodsensor waardoor je tijdens het vliegen praktisch geen gebruik kon maken van deze camera buiten het moment van de eigenlijke opname zelf. Met het combineren van beide type sensoren in één camera kan dit vanaf nu wel en kan je op het moment dat het nodig is de thermische camera inschakelen en weer uitschakelen als je de opdracht hebt volbracht om zo de camera terug als gewone beeld te gebruiken.

Naast de combinatie van beide type sensoren is de infrarood sensor ook nog voorzien van MSX (Multi Spectral Dynamic Imaging). Met deze extra eigenschap worden de infraroodbeelden aangevuld met extra informatie de de sensor ziet en zo meer detail zal geven dan een vorige generatie sensoren.

Zenmuse XT2 FLIR sensoren

Compatibel met M200 en M600

Deze nieuwe camera zal bruikbaar zijn op de M200 en M600 reeks van DJI.

Om de XT2 camera te kunnen gebruiken zal DJI vanaf april 2018 een aangepaste app uitbrengen in eerste instantie voor iOS.

De camera zal wel te bedienen zijn vanuit de DJI Pilot App voor Androïd.

Mee informatie en bron: https://www.dji.com/zenmuse-xt2?site=brandsite&from=nav

 

Geef een reactie

0

Je winkelwagen