Werkt mijn smartphone/tablet met de DJI Mavic Mini of de DJI Mavic Air 2 of DJI Fly App?

Mavic Mini en Mavic Air 2 compatibele apparaten

Regelmatig krijgen we de vraag of de smartphone wel werkt met de DJI Mavic Mini of de DJI Mavic Air 2 en deze vraag blijkt niet ze evident te zijn.

Sinds DJI zijn nieuwe drone app DJI Fly heeft uitgebracht blijkt deze app niet zo maar op eender welke smartphone of tablet nog te werken.

Voorlopig is een ding wel zeker, heb je een Apple iPhone of tablet dan werkt de app al zeker wel. Maar heb je een Android toestel dan moet je je goed voorbereiden en best op voorhand zelf proberen of je de app al kan installeren en openen, lukt dit niet, dan heb je mogelijk een toestel dat niet compatibel is met de DJI Fly app.

Dat je de app kan openen is al niet de enige voorwaarde, sommige smartphones kunnen de app wel openen maar lopen al eens vast en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Wij hopen dat DJI hier snel en goed werk van maakt want dit is zeer vervelend.

Om je toch al op weg te helpen zijn er wel al enkele publieke lijsten op internet te vinden waar je compatibele toestellen kan vinden maar ook lijsten waar de niet compatibele toestellen op staan. Hier alvast een opsomming:

Lijst met DJI Fly/ Mavic Air 2 en Mavic Mini compatibele apparaten

Lijst met toestellen die zeker al niet werken of onstabiel zijn

Wat zijn de minimum vereisten van mijn toestel?

Twee belangrijke vereisten om te beginnen: de versie van de software drie draait op je smartphone of tablet en twee het moet een 64bit systeem zijn.

Software versie?

  • iOS: Requires iOS 10.0 or above.
  • Android: Requires Android 6.0 or above.

64bit?

Alleen voor de Android gebasseerde toestellen is deze vereiste geldig. Hoe kan je dit nu controleren? Download hier de app 64-bit checker van google.

64-bit checker app voor Android

Naast deze test of je toestel 64-bit is is het ook belangrijk dat de proessor architectuur van je toestel de naam ARM bevat. In de afbeelding hierboven kan je zien dat dit een 64-bit processor is met ARM architectuur.

Nu kan je proberen de DJI Fly app te installeren. Lukt dat doe je best de eerste vluchten kort bij je om te zien of alles vlot en stabiel verloopt.

Hopelijk heb je met dit artikel een beter zicht of je toestel zal werken met deze nieuwe DJI Fly App.

Mocht je toch een andere telefoon nodig hebben, overweeg dan eventueel voor de DJI MAvic Air 2 de DJI Smart Controller, deze heeft een veel beter en hoger contrast dan alle smartphones of tablets waardoor je buiten bij veel zonlicht steeds een goed zicht hebt op je scherm en dat is ook niet onbelangrijk en als je dan toch kosten moet doen… Opgelet deze werkt niet met de DJI Mavic Mini.

Roboterwerk Smart Controller draagriem

2 gedachten over “Werkt mijn smartphone/tablet met de DJI Mavic Mini of de DJI Mavic Air 2 of DJI Fly App?

    1. Beste,

      Vermoedelijk heeft u niet de laatste versie van de app gedownload. De laatste versie en te downloaden aan de hand van de QR-code op de doos van uw drone.

Geef een antwoord

0

Je winkelwagen