DJI Mavic 2 Dual Remote Controller Mode

DJI Smart Controller - dronedepot.be

DJI heeft met zijn laatste firmware update van zijn DJI Mavic 2 reeks (Pro en Zoom) een nieuwe functie ter beschikking gesteld. Voortaan kan je met twee DJI Remote Controllers je drone bedienen.

Hiervoor gebruiken ze een Master/Slave configuratie. Op deze manier kan je iemand die het vliegen met een drone nog niet helemaal onder de knie heeft helpen door als Master de controle over de drone op elk moment over te nemen, zoals we al jaren kennen bij de modelbouwvliegwereld.

Daarnaast kan je deze functie ook gaan gebruiken om een piloot en een cameraman apart je drone te laten bedienen. De Master bedient dan de drone en de slave kan zich dan focussen op het bedienen van de camera.

Om deze nieuwe functie te kunnen gebruiken moet je minimaal de v01.00.04.00 (2019.04.17 v01.00.04.00 v4.3.16 v4.3.16) firmware update installeren op je drone en de laatste versie van de DJI Go 4 App hebben.

Waar moet je op letten wanneer je in Dual Remote Controller Mode werkt?

Gimbal Dial

Beide controllers kunnen de camera gimbal bedienen maar de primary controller (master) heeft voorrang op de secondary controller (slave).

Wanneer de master de gimbal heeft bediend moet de slave minimaal 2 seconden wachten alvorens hij de gimbal ook terug kan bedienen.

Control Stick

Zowel de primary controller (master) als de secondary controller (slave) kunnen gebruik maken van de control sticks om het toestel te besturen, maar de master heeft steeds voorrang op de slave. De slave moet ook, hier minimaal 2 seconden wachten alvorens hij/zij de controle kan nemen van het toestel nadat de master de sticks heeft gebruikt.

De master kan ook een noodstop doen door de sticks naar beneden en tegelijkertijd naar binnen te sturen. Het toestel doet dan een noodstop.

Flight Mode

Enkel de primary controller (master) kan de Flight Mode aanpassen tijdens de vlucht. De secondary controller Flight Mode schakelaar is uitgeschakeld.

DJI Go 4 instellingen

De weergave in de DJI Go 4 App zijn voor beide hetzelfde. De secondary controller (slave) kan alleen de flight controller, vision systeem, video transmissie en Batterij parameters bekijken.

Hoe een firmware update uitvoeren?

Geef een antwoord

0

Je winkelwagen