Phantom 5 – Eerste foto’s en schetsen uitgelekt

Phantom5-schets

Telkens DJI een nieuwe versie gaat uitbrengen van één van hun drone modellen circuleren er wel meerdere geruchten op internet over de nieuwigheden rond het te verwachten product.

Zoals steeds kan je door alle geruchten door wel een rode draad aan treffen die nadien zeer nauw aan leunt bij de realiteit. Ook nu weer zien we een rode draad in de uitgelekte lijst van nieuwigheden.

Verwisselbare objectieven

Dit lijkt het meest hardnekkige gerucht te zijn. De nieuwe Phantom 5 zou uitgerust worden met verwisselbare objectieven. Een zeer belangrijke trend dat een enorm pluspunt is voor de vele drone gebruikers die vooral aan fotografie doen.

Phantom5-gerucht-objectief

Het zou hier gaan om vier verschillende vaste brandpuntafstanden: 16, 24,35 en 50mm.

Met deze vershillende brandpunt afstanden kan je dan vanuit een zeer breed veld tot een meer nauwer beeldveld gaan fotograferen of filmen waardoor ook het perspectief van je foto of film er helemaal anders zal uitzien.

De objectieven zullen via een ingenieus  bajonet sluiten aan de camera gemonteerd kunnen worden. Om dit alles aan te kunnen zou het wel kunnen zijn dat de gimbal zelf zwaarder zal moeten uitgevoerd worden.

Phantom5-schets

Sensor

Er gaan hardnekkige geruchten dt ook de sensor zal veranderen maar we houden het hier voorlopig nog op de reeds gebruikte 1″ sensor van 20 megapixel zoals ook i de Phantom 4 Pro gebruikt werd.

Propellers

De belangrijkste aanpassing bij de laatste versie van de DJI Mavic Pro Platinum was het gebruik van een nieuw type propellers die minder weerstand hadden en zo veel minder geluid produceerden. Gelijk hadden ze. als je met de Platinum en een Mavic Pro vliegt valt het enorme verschil in geluid productie op. Zalig.

We hopen dus ook dat de nieuwe Phantom 5 zal uitgerust worden met deze vernieuwde propellers.

Wanneer?

Momenteel verwachten we de aankondiging eind mei 2018 te krijgen. Indien niet zal dat zeker ergens oktober 2018 zijn.

Prijs?

Men verwacht dat deze nieuwe drone rond de € 1800,00 zal kosten.

Wat nu?

Bekijk hier ons DJI Phantom gamma…

 

Geef een antwoord

0

Je winkelwagen